Tietoa

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. Kaapelitehtaalla toimii mm. 3 museota, 10 galleriaa, tanssiteattereita, taidekouluja sekä lukuisia taiteilijoita, bändejä ja yrityksiä. Vuokrattavissa tiloissa järjestään konsertteja, näyttelyitä, festivaaleja ja messuja. Kaapelitehtaalla työskentelee päivittäin noin 900 ihmistä, ja pelkästään lyhytaikaisesti vuokrattavissa tapahtumatiloissa vierailee vuoden aikana lähes 340 000 ihmistä.

Kaapelitehdas

- Avoin kulttuurin keskittymä

Kaapelitehtaan viisi hehtaaria ovat täynnä kulttuuria! Kaikkiaan 56 000 neliötä käsittävä rakennus on Suomen suurin kulttuurille pyhitetty tila ja monipuolisuudessaan vailla vertaa. Kaapelitehtaalla toimii 3 museota, 10 galleriaa, tanssiteattereita, taidekouluja sekä taiteilijoita, bändejä ja erilaisia luovien alojen yrityksiä. 

Entisestä kaapeleita valmistaneesta tehtaasta löytyy tänä päivänä eri ikäisille kulttuurinharrastajille tekemistä, nähtävää ja koettavaa vuoden jokaiselle päivälle. Kaapelitehtaalla on lyhytaikaisesti vuokrattavaksi tarjolla 3 tapahtumatilaa, sauna sekä 3 kokoustilaa, joissa järjestetään ympäri vuoden messuja, festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä kulttuuria rakastaville kaupunkilaisille.

Kaapelitehdasta hallinnoi Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo. Yhtiö peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja käsityön tarpeisiin. Vuoden 2008 alusta yhtiö on hallinnoinut myös Suvilahden vanhaa energiantuotantoaluetta, ja vuoden 2019 lopusta lähtien Vallilassa Nilsiänkatu 10:ssä sijaitsevan lääkeyhtiö Orionin entisen pääkonttorin ja lääketehtaan kiinteistöä.

Pitkäaikaisia vuokralaisia on yhteensä reilu 300 lukuisine alivuokralaisineen. Tavoitteena on sellaisen toimijajoukon löytäminen, joka tukee paitsi kokonaisuuden kehittymistä, myös toistensa toimintaa. Yhtiö toimii vuokratuloilla ilman ulkoisia avustuksia.

Kaapelitehtaan kulttuurikeskus uusiutuu vuosina 2019-2021 rakennettavan Tanssin talon myötä. Lue lisää rakennushankkeen etenemisestä sekä siihen liittyvistä järjestelyistä tanssintalorakentuu.fi.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on mukana itsenäisten eurooppalaisten kulttuurikeskusten Trans Europe Halles -verkostossa (www.teh.net). Verkostoon kuuluu yli 70 keskusta eri puolilla Eurooppaa.

Kuva: Kuvio Oy / Martin Sommerschield

Kuva: Heikki Kouvo